Hirdetés

A Chrome azonnal visszanyitja az oldalt, amit véletlenül bezártál



|

Egy új kísérleti funkció úgy képes visszaállítani az előzőleg bezárt oldalakat a Chrome-ban, hogy azokat még csak újra sem kell tölteni.

Hirdetés

Nagy port kavart, amikor a Google a Chrome böngésző egyik menüjéből kiszedte a bezárt lap újranyitása opciót, de a [Ctrl + Shift + T] billentyűkombinációval azért azóta is megoldható a feladat. Ilyenkor viszont a Chrome azonnal eldobja az adott oldalt azért, hogy kitakarítsa a memóriát. Vagyis újra kell tölteni az adott honlapot. A Chrome Story viszont kiszúrta, hogy egy kísérleti funkció keretében azonnali visszaállítással próbálkoznak a fejlesztők. 

Hirdetés

A Chrome ennek segítségével lefagyasztja az éppen bezárt weboldalakat, amelyek egy különleges gyorsítótárba kerülnek egy rövid időre. A bezárt lapok újranyitásakor nem kell megvárni az újratöltést, az oldal azonnal visszanyílik. Mindehhez egy másik cache-technológiát is bevetnek, amelynek a lényege, hogy az előre és a vissza gombokkal azonnal betöltenének az adott oldalak. 

Valószínűleg beletelik még néhány hónapba, mire élesben is látjuk ezeket a funkciókat. Az androidos Chrome mindenesetre már alkalmaz valamilyen gyorsítótárazást a nemrég bezárt lapokhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.