Hirdetés

A Chrome-ból lophat adatokat a Microsoft Edge böngésző



|

Windows 10-es felhasználók vádolják azzal a böngészőt, hogy kérdés nélkül emel el adatokat a Chrome-ból.

Hirdetés

A ZDNet arról adott ki jelentést, hogy a Windows 10 egyes felhasználói folyamatosan panaszkodnak: szerintük a Microsoft az Edge böngészőjének beállításakor kérdés nélkül lop adatokat a Chrome és a Firefox böngészőkből. Ezután egy Windows 7-es felhasználó egyenesen kártevőnek titulálta az Edge böngészőt. Az ugyanis a Windows frissítése után teljes képernyős módban indult el, amit azért is tart felháborítónak az illető, mert erre volt kapacitása a Windows 7-hez a Microsoftnak, de biztonsági frissítések már nem járnak a régi rendszerhez. 

Hirdetés

A felugró ablak bezárása ellenére az Edge rögzítette magát a tálcán, majd mutatott minden Chrome-ban meglátogatott weboldalt. Mivel csak a Chrome-ot használják, ezért szerintük az Edge kilopta az adatokat. 

A ZDNet szakembere egyébként megvédte az Edge böngészőt, az szerinte remek, gyors, hatékony, és figyel a magánszférára. Egy új terméknél a bejelentés után azonban vagy a szájhagyományra kell bízni a terjesztést, vagy erőszakosan az emberek arcába nyomni. Az újságíró szerint a Microsoft ez utóbbit választotta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.