Hirdetés

A Chrome lecsap a weboldalakra, amelyek trükköznek az értesítésekkel



|

Azokra a weboldalakra csap le a Google Chrome böngészője, amelyek ráveszik a felhasználót, hogy engedélyezze az értesítéseket.

Hirdetés

A böngészőből érkező értesítések egykor hasznos újdonságként robbantak be a levelezőkliensek és egyéb webes alkalmazások mellé, manapság azonban már a weboldalak egyre szemtelenebb módon próbálják meg spamelni a felhasználókat ezzel a funkcióval. A Google tett már lépéseket a felugró értesítések számának korlátozására, most azonban lecsap majd azokra az oldalakra, amelyek trükkösen ráveszik a felhasználót, hogy engedélyezze ezeket. 

Hirdetés

A Chrome már a 80-as verziójától kezdve elkezdett kísérletezni a csendesebb értesítésekkel, és ha eleve elutasítjuk több a legtöbb oldal felkérését ezek engedélyezésére,  akkor alapból blokkolja is a böngésző a funkciót. Ilyenkor a képernyő szélén egy apró üzenet jelzi, hogy ezt amúgy bármikor fel is oldhatjuk.

A Chrome 84-gyel kezdve, idén júliustól mindezt kiterjesztik minden olyan oldalra, amely visszaél az engedélykérésekkel. Amennyiben ilyet tapasztal a Google, akkor a Search Console segítségével értesíti annak tulajdonosát: onnantól kezdve 30 napja marad változtatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.