Hirdetés

A családban akart rendet tartani, az egész faluban letiltotta az internetet



|

Csak a gyerekeit akarta távolt tartani a közösségi oldalaktól, végül egy egész települést kapcsolt le a netről a szülői szigor.

Hirdetés

Az internetes forradalom és az okostelefonok megjelenése egészen új kihívások elé állította a szülőket, akik olykor már kifejezetten elkeseredett módszerekkel igyekeznek elérni, hogy a gyerekük legalább egy kicsivel kevesebbet lógjon a szüntelenül csábító világhálón. Erre természetesen akad számos okos megoldás, erről többet között a Képernyővédő podcast műsorában is esett már szó, minden szülőnek nagyon ajánlott meghallgatnia. 

Egy francia apa a tudatos nethasználat helyett azonban a tiltásban hitt, aki most komoly büntetés elé néz, miután a nagy szigorban egy egész települést is sikerült elvágnia az internetes hozzáféréstől. Az esetről a franciaországi rádiófrekvenciákért felelős hatóság, az Agence Nationale des Fréquences (ANFR) számolt be a weboldalán. A szervezetnél egy mobilszolgáltató tett panaszt, hogy a délnyugat-franciaországi Messanges településén minden nap elérhetetlenné válik az internet, ám különös módon kizárólag éjfél és hajnali három óra között.

Hirdetés

Az ANFR helyszínre kiszálló munkatársai hamar rájöttek, hogy a kimaradásért egy zavarókészülék felelős, melynek jelét követve a szomszéd falu egyik házáig jutottak. Ennek lakója elismerte, hogy ő üzemeltette a többsávos zavaróeszközt, hogy a gyerekei legalább az éjszakát alvással töltsék. Elmondása szerint a tinédzserkorú porontyok a pandémia alatt teljesen közösségi média-függővé váltak, és már nem látott más módot a megzabolázásukra.

Forrás: ANFR

A jelzavaró viszont olyan hatékonynak bizonyult, hogy a gyerekekkel együtt az egész szomszédos falut is letiltotta az internetről. Mivel Franciaországban illegálisnak minősülnek az efféle kütyük, a férfi akár 30 ezer eurós (közel 11 millió forintos) bírságot és 6 hónapos börtönbüntetést is kaphat.

Az utóbbi évekből nem ez az első eset, amikor egyetlen ember miatt egy teljes falu bűnhődött: 2020-ban 18 hónap után sikerült rájönni, hogy a walesi Aberhosanben az egyik helyi lakos ősrégi tévéje zavarta a szolgáltatást, amit minden reggel pontban hét órakor kapcsolt be a tulajdonosa.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.