Hirdetés

A Cybertruck ablaktörlője miatt kényszerült magyarázkodni Elon Musk



|

Felkerült a netre egy videó a futurisztikus pickup prototípusáról, két részlettel is kiakasztva a Twitter népét.

Hirdetés

Hogy mikor lesz megvásárolható autó a 2019 novemberében leleplezett Cybertruckból, az továbbra is rejtély, így nagy az érdeklődés a sci-fibe illő járművel kapcsolatos pletykák iránt. Nemrég egy drónvideósnak sikerült elkapnia a pickupot a Tesla fremonti pályáján, a felvételen látható részletek miatt viszont az alapító-cégvezető Elon Musk némi magyarázkodásra kényszerült a Twitteren.

A mikroblog könnyen kiboruló népe a Cybertruck tekintélyes tükrein és a szintén nem elhanyagolható méretű ablaktörlőn akadt fenn, melyek egy kissé valóban megtörik a polgárpukkasztóan futurisztikus dizájn egységét.

Hirdetés

A közönségnek megmutatott prototípuson ugyanis ezek még nem szerepeltek, csakhogy az egy színpadon prezentált négykerekű volt, míg az utcai használathoz már szükség van rájuk.

Musknak pedig a jelek szerint egyelőre nincs olyan elképzelése, amivel kompromisszumok nélkül megóvható az eredetileg prezentált (azóta egyébként többször módosított) dizájn. A milliárdos az egyik háborgó tweetre reagálva írta, hogy az érvényes jogszabályok miatt kötelező tükrökkel szállítani az autót, ezek azonban utólag módosíthatók. A fő problémának az ablaktörlőt nevezte, amire szerinte nincs könnyű megoldás.

Egy másik Tweetben viszont minden aggódót megnyugtatott, hogy a videón látható ablaktörlő még nem a gyártásérett dizájn. Hogy mi lesz a végleges megoldás, azt csak találgatni lehet, de a Tesla pár éve levédetett egy valamivel elegánsabb ablaktörlőt, ami lényegében csak egy horizontálisan mozgó vékony penge lenne.

Ami pedig a tükröket illeti, az Audi e-tron és a Honda e például már apró kamerákat alkalmaz, melyek képét belső kijelzőkön láthatja a sofőr.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.