Hirdetés

A DALL-E által alkotott képeket lényegesen egyszerűbb lesz szerkeszteni a jövőben



|

Az anyavállalat egy másik alkalmazásába integrálta a népszerű platformot.

Hirdetés

Az OpenAI vitán felül a mesterséges intelligencia úttörője. A DeepMind versenytársának tekintett vállalat kutatásokat folytat az AI területén azzal a kimondott céllal, hogy a sokoldalú újdonságot az emberiség egészének javára hasznosítsa és fejlessze. Ennek érdekében a cég számos befektetésével és partnerségével növeli érdekeltségét az ágazatban.

A piacvezető AI-cég fejlesztésében már három éve létezik a DALL-E nevű képgenerátor, mely szöveges utasítás alapján készít képeket a mesterséges intelligencia segítségével. A népszerű platform a napokban egy komoly frissítésen esett át, amely igyekszik még jobbá tenni a képszerkesztésben.

Egyfelől mostantól a DALL-E használatakor képszerkesztő eszközök jelennek meg a ChatGPT-n belül a webes alkalmazásban és a mobilon egyaránt. Emellett az AI-képgenerátor előre beállított stílusok alkalmazását ajánlja fel, hogy ötletekkel segítse a szükséges kép megalkotását, de annál profibban, mint az Android AI által generált háttérkép-sablonok esetében.

Hirdetés

Ez már a harmadik generációja a DALL-E-nek a sorban, és mint a korábbiakkal, ezzel is felhasználóbarátabb lett a felület. A ChatGPT-vel való integráció mostantól leveszi a felhasználó válláról a terhet, hogy tökéletes leíró promptot fogalmazzon meg a képalkotáshoz. A frissítés lehetővé teszi, hogy az alkalmi felhasználók egy elnagyolt utasítás kiadása után a ChatGPT felületén finomítsanak az eredményen.

Az új súgó egyfajta kiindulópontként szolgál, amivel olyan stílusokban nézhetjük meg a létrehozni kívánt tartalmat, mint a fametszet, a gótika, vagy a synthwave. Ha ezek közül egyet kiválasztottunk, az hozzáadódik az általunk megfogalmazott utasításhoz, így pillanatok alatt kipróbálhatunk több változatot is, és csak rajtunk múlik, hogy melyiket tartjuk meg.

Az OpenAI nemrégiben egy még ennél is sürgetőbb, a mesterséges intelligenciás képalkotással kapcsolatos problémával is foglalkozott: a bizalommal. Az év elején a DALL-E 3 feltűnő vízjelekkel és metaadatokkal kezdte el jelölni az AI által generált képet. Bár ez egy jó kezdeményezés, viszonylag könnyen kijátszható. A probléma egyébként nemcsak a DALL-E-t érinti, és előbb-utóbb muszáj lesz rá megoldást találni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.