Hirdetés

A decemberi PC World ajándék szoftverével egy szempillantás alatt megtalálsz minden információt



|

Még a Windows 11-ben is körülményes és időrabló megkeresni egy-egy fontos információt különféle dokumentumaid között. Az Abelssoft EverDoc bámulatosan megkönnyíti a keresést.

Hirdetés

Idegőrlő és egyben időrabló is, amikor hirtelen szükséged lenne egy fontos dokumentumra, adatra, de valahogy csak nem akar eszedbe jutni, hogy hol is keresd. A mappák és a felhőtárhelyek pánikszerű feltúrása ritkán vezet eredményre, ráadásul a temérdek megnyitott fájl és kép egyre csak lassítja gépedet. Az EverDoc egy olyan kereső, amilyenről a Windows csak álmodhat.

Mindenevő kereső

Az Abelssoft programozói megelégelhették, hogy hiába frissül néhány évente a Windows, a beépített kereső csak nem akar látványosan fejlődni. Az EverDoc ezzel szemben egyszerű felületű, könnyen paraméterezhető, hasznos szolgáltatásokat nyújt, és még gyors is. A program használata nem túl bonyolult: meg kell adnod az indexelendő mappákat, valamint lehetőséged van OneDrive, Google Drive és Dropbox felhőtárhelyeidet is kijelölni. A program ezt követően hosszas és kissé lassú indexelésbe kezd, ám ezt csak egyszer kell teljes egészében végigvárnod, utána már mindössze az új fájlokat adja hozzá a kereséshez a program.

Hirdetés

A kutakodáshoz a főablakot kell használnod, annak is a bal oldali sávját, ahol kijelölheted az aktív mappákat, az előre elmentett kulcsszavakat, majd szűkítheted a találati listát dátum és fájlformátum alapján. A keresendő szöveget az ablak felső keresőmezőjébe kell bepötyögnöd, az eredmény pedig azonnali. Listában kapod meg a találatokat, amelyekre rákattintva azonnali előnézetet is választhatsz. A program indexálási folyamata azért is lassabb egy kicsit, mert optikai karakterfelismeréssel a képekben is keres, és ezeket szintén listázza a találatoknál.

Az EverDoc nagyon hasznos, mondhatni hiánypótló alkalmazás, amelynek ott a helye minden PC-n. Extrája, hogy a mobiloddal készített dokumentumfotókat képes azonnal gépedre is átmenteni és indexálni, viszont az aprólékos beállítások és a magyar nyelvű kezelőfelület kissé hiányzik.

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg a december 2-án megjelenő 2022/12-es PC World magazint, amihez ajándékba jár az Abelssoft EverDoc, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.