Hirdetés

A Discord megmutathatja a szülőknek, mit csinál a gyerekük a platformon



|

Van, ahol már tesztelik a felhasználók a Discord új funkcióját.

Hirdetés

Legutóbb az Instagram 2021 nyarán kirobbant botránya miatt került előtérbe a közösségi média hatása a tinédzserekre, amikor is egy korábbi alkalmazott a sajtón keresztül nyilvánosságra hozta, hogy még a platform saját kutatásai is károsnak tartják a szolgáltatást a fiatalok mentális egészségére nézve.

Az Egyesült Államok Kongresszusa meghallgatásokat tartott az ügyben, a szőnyeg szélére állított üzemeltetők pedig a TikToktól a Snapchaten át az Instagramig szülői felügyeleti eszközök bevezetésével igyekeztek megfelelni a szigorodó elvárásoknak. A Discordnak mindeközben nem sok figyelem jutott, a több mint 150 millió felhasználóval rendelkező közösségi oldal viszont most mégis mérlegeli, hogy ugyanerre az útra lép.

Hirdetés

Nemrég a TechCrunch cikke hívta fel rá a figyelmet, hogy a platform néhány amerikai felhasználójánál április óta elérhető az ún. Family Center felület a beállításokban, amely az eddig hiányzó szülői felügyeleti eszközöket takarja. Ezek segítségével a szülő vagy gondviselő megtekintheti, hogy a gyermeke kikkel került barátságba, milyen szervereket látogatott és kikkel váltott közvetlen üzenetet. A hívások és az üzenetek tartalma ugyanakkor továbbra is titok marad, tehát a megoldás igyekszik tiszteletben tartani az érintettek magánéletét is.

A TechChrunch érdeklődésére a Discord megerősítette, hogy valóban teszteli az Egyesült Államokban a Family Centert, azt viszont még lebegteti a szolgáltató, hogy végül nyilvánosan is élesedik-e a funkció. A Discord válaszlevele alapján tájékoztatni fogják a nagyközönséget, ha közlendőjük van az ügyben.

A teszt mindenesetre már önmagában is meglepő, mivel a platform 2021-ben még úgy nyilatkozott, hogy a "filozófiája" értelmében a felhasználókat, és nem a szüleiket akarja kiszolgálni, ezért nem tervezi szülői felügyeleti eszközök bevezetését. Azóta viszont szövetségi szabályozás híján az USA tagállamai sorra fogadják el a közösségi média káros hatásait ellensúlyozni próbáló korlátozásokat, tavaly pedig egy szexuális visszaélések ellen küzdő civil szervezet, a National Center on Sexual Exploitation a 12 legveszélyesebb szolgáltató között listázta a Discordot, amiért az a szexuális ragadozók egyik kedvenc vadászterületévé vált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.