Hirdetés

A Face ID-t követné az androidos mezőny



|

Állítólag lemondanak az androidos gyártók a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóról, és az iPhone X-et követik a 3D-s arcfelismeréssel.

Hirdetés

Ming-Chi Kuo mindig megbízható jóslatokat ad az Apple termékeivel kapcsolatban, egy ideje pedig az androidos világgal kapcsolatban is kínál belsős tippeket. A KGI Securities elemzője szerint az Apple iPhone X nagy hatással volt az androidos gyártókra. 

Hirdetés

Kuo szerint az androidos mezőny úgy döntött, hogy lemond a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóról, és inkább kifejleszti a TrueDepth kamera saját verzióját az androidos modellekhez, 3D-s arcfelismeréssel. 

A Face ID furcsa módon azután tör utat magának, hogy a Samsung és az Apple egyaránt hosszú ideje igyekszik áttérni a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóra. A Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ és Galaxy Note 8 alapvetően változtatták meg a mobilpiacot, home gomb már nem fér az előlapra. Technikai nehézségek miatt a kijelzőbe még nem kerülhetett az ujjlenyomat-olvasó, így a Samsung a hátlapra tette. Az Apple ugyanezzel a nehézséggel küzdött az iPhone X-nél. 

Bár sokan örültek volna az iPhone X-nél is ennek a megoldásnak (is), az Apple inkább lemondott a Touch ID-ról, és bemutatta a 3D-s szkennelésre képes TrueDepth kamerát, valamint a Face ID-t. 

Kuo fenntartja, hogy az első olyan Samsung, aminek az ujjlenyomat-olvasója már a kijelzőben van, az a Galaxy Note 9 lesz. Ugyanakkor az androidos gyártók háromszor annyira érdeklődnek a 3D-s arcfelismerés iránt, mióta az iPhone X bemutatkozott. Ha az androidos mezőny is átveszi a technológiát, az elemző szerint emelkedik majd a cégek nyeresége a készülékeken. A beszállítók közül a Qualcomm-Himax terméke lehet a befutó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.