Hirdetés

A Facebook azt is figyelni fogja, mennyire vagy gazdag



|

Akik eddig is mindenütt kutakodó, mindent megfigyelő, mindent tudni akaró szolgáltatóktól féltek az interneten, adják hozzá ezt is a listához.

Hirdetés

A Facebook (egy tonna egyéb internetes szolgáltatóhoz hasonlóan) már most is elraktároz egy csomó adatot azokról, akik a szolgáltatását használják. Persze ezt lehet kétféleképpen is értelmezni: a normális és realista felfogás szerint a személyre szabott tartalom és hirdetések pontosítására használják fel azt, amit megtudnak rólunk, de persze vannak, akik szerint a gyíklényeknek és az Illuminatinak továbbítanak mindent, hogy így irányítsák az agyunkat. Bárhogy is van, nemsokára egy újabb fontos adattípussal növekszik meg a közösségi oldal rólunk gyűjtött információhalmaza.

Hirdetés

Sajtóinformációk szerint ugyanis a Facebook most egy olyan szabadalmi kérvényt nyújtott be, amelyben egy friss fejlesztés található, ami a felhasználók gazdasági és társadalmi helyzetét monitorozza. Ez alapján pedig (a realista magyarázat szerint) az oldal könnyebben megtalálja majd azokat a reklámokat, amelyek a valós anyagi helyzetünkhöz és lehetőségeinkhez igazodnak.

Ezt többek között olyan adatok alapján méri fel a rendszer, hogy milyen iskolákba járt az illető, milyen helyeken fordul meg gyakran (például a város milyen környékén dolgozik, milyen szórakozóhelyekre, üzletekbe tér be, vagy épp milyen gyakran és hová utazik nyaralni), valamint milyen készülékeket használ Facebookozáshoz.

Ezekből aztán tovább pontosíthatja, milyen hirdetéseket kínáljon az adott felhasználónak: annak például, aki egy belépő szintű mobilról netezik, legtöbbször egy külvárosi, lakótelepi wifiről kapcsolódik, és ritkán jelentkezik be felkapottabb helyekre, nem fog luxusautókat és drága órákat hirdető reklámokat megjeleníteni, annál inkább megcélozza ezekkel a rózsadombi otthoni hálózattal, háromhavonta tengerentúli utazásokkal, gyakori luxusboltokkal jellemezhetőket.

A Facebook egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben, a szabadalmi kérelmet felfedező híroldal kérdésére azzal reagált, hogy folyamatosan keresnek új technológiákat, de ettől még nem biztos, hogy ezek túllépnek az ötletek szintjén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.