Hirdetés

A Facebook azt szeretné, hogy megosztás előtt esetleg olvasd is el a cikkeket

|

Az új szűrőt már be is kapcsolta néhány Androidos felhasználójánál a közösségi oldal.

Hirdetés

Új funkcióval bővült a Facebook, mely egyelőre ugyan csak kísérleti funkcióként üzemel, egyes Android felhasználók már találkozhatnak vele. A felugró ablak lényege, hogy figyelmezteti a felhasználót, ha olyan tartalmat készül megosztani a Facebookon, amit még nem nyitott meg, így nyilván nem ismeri annak részletesen a tartalmát.

A fejlesztés azért jött létre, hogy lassítsa a platformon felbukkanó álhírek terjedését, célja, hogy a közösségi oldalt használók körültekintőbben informálódjanak az akár őket is érintő hírekkel kapcsolatban.

Hirdetés

A Facebook tájékoztatásából megtudhattuk, hogy egyelőre nagyon korlátolt számban tette elérhetővé a funkciót és csak Androidos felhasználók találkozhatnak vele.

Elmondták továbbá, hogy bár fontos lenne az álhírek visszaszorítása, a felugró figyelmeztetés mindenki számára kikapcsolható lesz.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Próbáld ki az Xbox Game Passt 300+ játék csak
300 Ft 3 hónapra!
(x)

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.