Hirdetés

A Facebook eltakarítaná az erőszakot



|

Ehhez pedig 3000 új alkalmazottat vesz fel - az algoritmusok nem pótolták az embereket.

Hirdetés

Sajnos egyre többen közvetítenek élő videót erőszakos cselekményekről, a Facebook pedig szeretné elejét venni minden erőszak és gyűlölet online terjedésének. Ezért 3000 új alkalmazottat vesz fel, akiknek a dolga az lesz, hogy ilyen tartalmakat figyeljenek és blokkoljanak. 

Hirdetés

A 3000 új dolgozó a jövő év során kerül a Facebookhoz, és azt a 4500 embert egészítik ki, akik jelenleg is az erőszakos tartalmakat szűrik. A videók mellett az élő videókat is nézik majd. 

Mark Zuckerberg szerint a 7500 fő a nem megfelelő bejegyzéseket (például gyűlöletbeszéd) szintén törli majd az oldalról, továbbá a hatóságokkal ugyanúgy együtt dolgoznak majd, és igyekeznek megállítani minden öngyilkossággal kapcsolatos tartalmat is. Zuckerberg egy olyan élő videót is említett, amelyben felfedezték, hogy valaki öngyilkosságon töri a fejét - a Facebook hívta a rendőröket, akik sikeresen megállították az illetőt. Más esetekben azonban nem voltak ilyen szerencsések az ügyvezető szerint. 

Az oldalon ugyanis rengeteg erőszakos tartalom volt már fent (legutóbb egy 74 éves nagypapát lőttek le hidegvérrel élőben, illetve egy ázsiai férfi megölte a 11 hónapos lányát - levenni csak hosszabb idő után sikerült ezeket a videókat). A Facebook mindent megtenne, hogy az ilyen videók terjedését megállítsa. 

A Lerer Hippeau Ventures szerint a történtek jól mutatják, hogy az algoritmusokban rejlő lehetőségek nem érnek fel az emberi munkaerővel szemben, az ilyen jellegű bejegyzések eltávolításában sem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.