Hirdetés

A Facebook és az Instagram is engedélyezi a like-ok elrejtését



|

A felhasználók eldönthetik, szeretnék-e, hogy látsszon, hány reakció érkezett egyes posztokra.

Hirdetés

Évek óta tesztelgetik a közösségi platformok üzemeltetői, hogy milyen lenne, ha megszabadulnának bizonyos funkcióktól. A like-ok és dislike-ok bizonyítottan szerepet játszhatnak a szorongás és depresszió kialakulásában, felerősödésében, főleg a fiatal felhasználók esetében, akik hajlamosak messzemenő következtetéseket levonni a pozitív vagy negatív reakciók számából, valamint törölni azon posztjaikat, amik szerintük nem kaptak elég visszajelzést.

2019 óta teszteli a Facebook a reakciók elrejtésének lehetőségét, és a héten világszerte elérhetővé teszi az opciót mind a Facebookon, mind az Instagramon. 

Hirdetés

A felhasználók eldönthetik, szeretnék-e a reakciók számát látni a posztoknál a hírfolyamukban, illetve szeretnék-e, hogy mások láthassák, hány like érkezett a posztjaikra (ez egységesen és egyenként is állítható). Így talán ha meg nem is szűnik, enyhülhet a like-verseny és az ennek következtében kialakuló nyomás. Hetekig tarthat, míg a beállítás mindenkinél megjelenik, de addig is érdemes frissíteni az alkalmazásokat.

A Facebook nemrég engedélyezte a felhasználóknak és oldalaknak, hogy letilthassák vagy korlátozhassák a kommenteket posztjaik alatt. Közben folyamatosan egyeztetnek szakértőkkel és tartalomgyártókkal arról, hogy szerintük hogyan tehetnék jobbá, kevésbé nyomasztóvá platformjaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.