Hirdetés

A Facebook is odaszúr az Apple-nek a magas sarc miat



|

A jelek szerint nem az Epic az egyetlen cég, aki besokallt attól a sáptól, amit az Apple leakaszt az App Store-on belüli költekezések után.

Hirdetés

Pár napja szállt bele az Epic Games az Apple-be (és a Google-be) amiatt a magas, 30 százalékos részesedés miatt, amit a cég minden, a digitális boltjában történő tranzakció után megkövetel. A videojáték fejlesztéssel és kiadással foglalkozó stúdió most bíróságon szeretné elérni, hogy a mobil és operációs rendszer gyártó cégek változtassanak a szerintük piaci monopóliumot létrehozó stratégián. A jelek szerint más piaci szereplők is csatlakozhatnak az ügyhöz, most például a Facebook fejezte ki elég nyíltan nemtetszését.

Hirdetés

Valószínűleg nem véletlen, hogy a közösségi platform most szúrt oda az Apple-nek a sarc miatt, mikor az Epic is éppen ezért veri a tamtamot. A Facebook most azt kifogásolja, hogy új szolgáltatásukból, melyen keresztül fizetős online eseményeket lehet tartani, szintén leveszi a maga részét az Apple:

"Megkértük az Apple-t, hogy csökkentse a 30 százalékos adóját vagy engedélyezze a Facebook Pay-t, hogy lecsökkenthessük a költségeket, amikkel a vállalkozások küzdenek a COVID-19 idején. Sajnos elutasították a kérésünket, így a kisvállalkozások csak a 70 százalékát kapják meg a nehezen megkeresett pénzüknek."

A Facebook minden saját adóját megszüntette a koronavírus ideje alatt, így a fizetős közvetítéseket tartók weben és Androidon keresztül a teljes összeget megkapják, amit nézőik befizetnek. A közösségi oldal viszont nem állt meg egy szimpla közleménynél; elmondták, hogy készülnek egy frissítéssel, mely a Facebook applikáción belül jelzi, hogy az Apple 30 százalék sápot szed az emberek pénzéből:

A fönti képen látható, hogy a vásárlás gomb alatt az androidos Facebookon az olvasható, hogy "A Facebook nem szed járulékot ezután a vásárlás után", míg az iOS felületén ezt találjuk: "Az Apple 30 százalékot von le ebből a vásárlásból". A cég a frissítést elküldte jóváhagyásra az Apple-nek, tehát még az is benne van a pakliban, hogy az almások ezt is visszadobják - ha ez megtörténik, biztosan hallani fogunk róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.