Hirdetés

A Facebook kapta 2021 legrosszabb vállalatának díját



|

Talán meglepő, de a névváltás hatására még nem felejtették el az emberek a cég idei húzásait.

Hirdetés

A Yahoo! Finance minden évben megválasztja az év legjobb és legrosszabb vállalkozását a piaci teljesítmény és egyéb őket övező történések alapján. Minden bizonnyal a megítélés javítása is szerepelt a Facebook céljai között, amikor Metára váltott. Ettől még azonban nem oldódott meg minden varázsütésre, Mark Zuckerberg cége így is elhódította a díjat, amivel aligha fog büszkélkedni.

Hirdetés

Az eredményekről beszámoló anyagban részletezik a szavazatok alakulását, ebből kiderül, hogy a Facebook/Meta 50%-kal több vokost kapott, mint a második helyre befutott kínai Alibaba. A két cég olyan vállalatokat utasított még maga mögé mint a Nikola vagy épp a Robinhood, utóbbi nyakig érintett volt 2021 legnagyobb tőzsdei botrányában.

A szavazók jelentős része a gyerekekre és fiatalokra gyakorolt hatása miatt gondolja a legrosszabb vállalatnak a Metát, közben viszont 30%-uk kíváncsian várja, hogy a névváltás után tényleg új irányba indul-e a vállalat. Néhányan azt is megjegyezték, hogy amennyiben Zuckerbergék a cég bevételének egy jelentős százalékát adományoznák az általuk okozott károk enyhítésére, azzal jelentősen javíthatnák a megítélésüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.