Hirdetés

A Facebook karkötője egy nagyon különleges beviteli eszköznek ígérkezik



|

A kiterjesztett valóság mellé megálmodott kütyü az ember idegrendszerének segítségével képes bevinni a kívánt parancsokat.

Hirdetés

Manapság már elég széles a választék a beviteli módszerekből, de sok olyan megoldás is van, ami annyira jónak bizonyult, hogy hosszú évek óta használják azt az emberek, ilyen például a PC esetében a billentyűzet és az egér. Persze azért a technológia fejlődésével érkezhetnek nagyobb változások ezen a téren is, elég csak arra gondolni, hogy az érintőképernyős egy ideje már jóval népszerűbbek a hagyományos, nyomógombos modelleknél.

Attól még valószínűleg elég távol vagyunk, hogy szimplán az agyunkkal irányítsuk az összes kütyünket, ám a Facebook már dolgozik egy olyan apróságon, ami némileg közel áll ehhez a koncepcióhoz.

Hirdetés

Az AR-ral és VR-ral foglalkozó Facebook Reality Labs ugyanis előállt egy olyan karkötővel, ami képes arra, hogy az agyból a kézbe és az ujjakba küldött jeleket digitális utasításokká alakítsa. Ez azt jelenti, hogy minimális erőfeszítéssel kezelhetünk egy AR-rendszert, és még az is elképzelhető, hogy elég lehet csak az adott mozzanatra gondolnunk ahhoz, hogy utasítást adjunk a gépnek.

A Facebook szerint ez nem azt jelenti, hogy a masina képes a gondolatainkban olvasni, hanem egész egyszerűen csak dekódolja, hogy mit fogunk csinálni legközelebb. Habár a koncepció nagyon érdekes, és egészen jól passzol a vállalat AR-szemüvegéhez, esélyes, hogy még elég sokat kell várnunk arra, hogy a mindennapokban használhassunk egy ilyen futurisztikus megoldást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.