Hirdetés

A Facebook még a telefonszámodat is odaadja a hirdetőknek



|

A közösségi óriás kénytelen volt beismerni: a kétlépcsős hitelesítéshez használt telefonszámokat is átadja a hirdetőknek.

Hirdetés

A Facebook adatkezelési és -megosztási szokásai folyamatosan óriási botrányokat kavarnak. A lista egyre csak nő, legutóbb megint sikerült több mint 50 millió felhasználót hatalmas veszélybe sodornia az oldalnak. Nem ez volt azonban az egyetlen, ami a napokban hatalmas felháborodást okozott. 

Hirdetés

A Facebook nemrég kénytelen volt beismerni, hogy a kétlépcsős hitelesítéshez használt felhasználói telefonszámokat is átadja a hirdetőknek. Ennek hála azok még célzottabban bombázhatják reklámokkal az embereket. 

A közösségi oldal felhasználói persze manapság már gyanítják, hogy a profiljukhoz megadott információkat felhasználják a hirdetők, a Facebook azonban újabb határt lép át azzal, hogy már a biztonsági telefonszámot is átadja reklámcélokra. 

A "szolgáltatás" lehetővé teszi a célzott hirdetések szórását. Ha valaki például felhívja az internetszolgáltatóját, és a szolgáltatásra panaszkodik, akkor az érintett vállalat használhatja a telefonszámot arra, hogy a Facebookon gyorsabb és jobb internetszolgáltatást reklámozzon ennek a konkrét ügyfélnek. 

A Facebook szerint nem volt titok, hogy ezt csinálják, és ha valakinek ez nem tetszik, akkor kijelentkezhet alóla, és választhat más módszert (harmadik féltől származó appot) a kétlépcsős hitelesítéshez. A Facebook szerint ez a gyakorlat nem jelent problémát, éppen ezért nem is hagynak fel a telefonszámok megosztásával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.