Hirdetés

A Facebook mesterséges intelligenciája úgy címkézett fel egy feketékről szóló videót, hogy abból botrány lett



|

A vállalat azóta már bocsánatot kért az eset miatt, amit elfogadhatatlan hibának nevezett.

Hirdetés

Ahogy többek között a videojátékokban, úgy például bizonyos weboldalak üzemeltetésében is nagy segítséget jelenthetnek a különféle mesterséges intelligenciák, azonban emberi beavatkozás nélkül bizony előfordulhatnak furcsa esetek az ilyen jellegű technológiák alkalmazásakor.

A Google algoritmusa például még 2015-ben jelölt meg gorillaként két fekete férfit, és nemrég elég hasonló eset történt a Facebook háza táján is.

Hirdetés

Az történt ugyanis, hogy a brit Daily Mail még június 27-én felrakott a közösségi oldalra egy videót, amiben fekete férfiak is szerepelnek, és a Facebook gyakorlatilag megérdeklődte az anyagot megtekintő felhasználóktól, hogy szeretnének-e további videókat látni főemlősökről. Ez érthető módon elég nagy felháborodást keltett, és az üzemeltetők azóta inkább ki is kapcsolták ezt a tartalomajánló funkciót.

"Ez egyértelműen egy elfogadhatatlan hiba volt. Ahogy már mondtuk, ugyan fejlesztettünk a mesterséges intelligenciánkon, tudjuk, hogy az nem tökéletes, és van még hova előrelépnünk. Bocsánatot kérünk mindenkitől, akik láthatták ezeket a sértő ajánlásokat!"

- nyilatkozta a Facebook egy szóvivője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.