Hirdetés

A Facebook miatt működésképtelen a Spotify, a Tinder és még tucatnyi iOS app



|

Nem először küldi padlóra más vállalatok alkalmazásait a Facebook SDK.

Hirdetés

Kísértetiesen emlékeztet a mostani eset azzal a két hónappal ezelőtt tapasztalt hibajelenségre, amikor egy Facebook-frissítés kicsinálta a rivális appokat. Történt ugyanis, hogy váratlan működési rendellenességeket produkált egy sor alkalmazás a Pinteresttől a Tinderig, mégpedig ugyanúgy, mint legutóbb, kizárólag iOS-en. Androidos felhasználók részéről nem érkezett panasz, ellenben az iPhone-ok és iPadek birtokosai sorra posztolnak arról, hogy hiába próbálják rendeltetésszerű működésre rávenni kedvenc appjaikat, igyekezetüket nem koronázza siker.

Hirdetés

Az összeomló alkalmazásokat offline készülékről el lehet ugyan indítani, ami legfeljebb részmegoldást jelenthet, mert ha valaki történetesen élete párját keresné a Tinderen, azt ebben a formában aligha tehetné meg. Ez első beszámolók azt a gyanút keltették, hogy a Facebook SDK lehet a ludas, elvégre számos app a szoftverfejlesztői készleten keresztül (is) menedzseli a felhasználók bejelentkezését.

Nem is kellett aztán sokat várni, a Facebook elismerte felelősségét, és egyúttal bejelentette, hogy dolgozik a hiba mielőbbi elhárításán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.