Hirdetés

A Facebook nem ad többé adatot a Huaweinek



|

A Facebook több adatmegosztásról szóló megállapodását is felfedte, miután nemrég kitört a legújabb botrány.

Hirdetés

A New York Times nemrég állt elő egy jelentéssel, amely szerint a Facebook adatmegosztásról szóló megállapodásokat kötött, és több mint 60 cég irányába osztja szét a felhasználók adatit már 2007 óta. A legújabb botrányra reagálva a Facebook megerősítette, hogy legalább négy kínai céggel kötött ilyen megállapodást. Ezek közül a legismertebb a Huawei, ami Amerikában különös aggodalomra adhat okot, hiszen az ottani kormány nemzetbiztonsági okokra hivatkozva folyamatosan igyekezett ellehetetleníteni a Huawei amerikai szereplését. 

Hirdetés

A Facebook szerint a megállapodások lehetővé teszik, hogy a Facebook szolgáltatását az okostelefonokon is létrehozzák. A közösségi óriás szerint semmilyen felhasználókkal kapcsolatos adatot nem tároltak a Huawei szerverein. Erről a mérnökök és a managerek is megbizonyosodtak, amikor ellenőrizték az appokat. A Facebook ugyanakkor közölte, hogy már ezen a héten szándékában áll leállítani az adatszolgáltatást a Huawei felé. 

Természetesen nem a Huawei a Facebook egyetlen partnere. Csak Kínából biztosan ott van még az Oppo, amely a Find X készülékkel betörne az európai piacra. Szintén ott van a világ legnagyobb PC-gyártója, a Lenovo, amely egyben a Chicagóban működő Motorola tulajdonosa is. A BlackBerryket gyártó TCL is ott van a partnerek között. Ezekkel a cégekkel nem szakítja meg az együttműködést a Facebook, a további részletek ismeretlenek. 

Kínán kívül a Facebook olyan cégekkel dolgozik még, mint az Amazon, a Microsoft vagy a Samsung. A felsorolásban ott volt az Apple is, de Tim Cook azóta maga szögezte le, hogy nem játszanak össze a Facebookkal. Az Apple vezére azóta is igen kritikus a közösségi óriással szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.