Hirdetés

A Facebook részvételével épülhet meg a világ leghosszabb, mélytengeri internetes kábele



|

Tovább bővítik a 2Africa Pearlst, amely már 23 országot szolgálhat ki.

Hirdetés

A Facebook még tavaly jelentette be, hogy néhány telekommunikációs céggel összefogva (pl. China Mobile, Orange, Vodafone) finanszírozza a 2Africa Pearls nevű, mélytengeri internetes kábel építését.

A 37 000 km hosszú adatsztráda az eredeti tervek szerint Európát, Afrikát és a Közel-Keletet köti össze, összesen 24 országnak biztosítva jobb hozzáférést a világhálóhoz. A Facebook azonban most arról számolt be, hogy tovább bővítik a 2Africát, ami ezzel a világ leghosszabb kábele lesz.

Hirdetés

A kiegészítéssel a hálózat kap egy leágazást, amely 9 további országot (pl. Szaúd-Arábia, Irak, Omán, Pakisztán, India) kapcsol be a projektbe, 45 ezer kilométerre növelve a 2Africa hosszát. A Facebook szerint az új kábel így 1,8 milliárddal több, összesen 3 milliárd ember számára biztosíthat hozzáférést az internethez.

Az infrastruktúra kiépítését a francia Alcatel Submarine Neworks, a Nokia leányvállalata végzi, a teljes kapacitású működést pedig 2023-ban, vagy 2024-ben érheti el a hálózat.

A 2Africa különlegessége, hogy egyedi technológiája 50%-kal mélyebb telepítést enged, így a kábel akár 3 méter mélyen is beágyazódhat a tengerfenékbe, amivel jóval ellenállóbb lehet a hajók és az egyéb behatások által okozott sérülésekkel szemben.

A jelenlegi hosszúsági csúcstartó egyébként a 39 ezer km-es SEA-ME-WE 3, melyet 1997 és 2000 között épített ki a France Telecom és a China Telecom a szingapúri kormány megbízásából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.