Hirdetés

A Facebook saját kutatása bizonyította be, hogy a közösségi oldal súlyos függőséget okoz



|

Nyolcból egy felhasználó durván a Facebook függőjévé válhat.

Hirdetés

Keveseknek okozhat meglepetést, hogy a Facebook képes függővé tenni a felhasználóit, akik nem csak otthon, hanem munkahelyükön, sőt, vezetés közben sem tudják nélkülözni a közösségi oldalt, félve attól, hogy lemaradnak valami fontosról. Az azonban mégis erős, hogy milyen mértékben vagyunk képesek rákattanni. 

Wall Street Journal birtokába jutott dokumentumok egy olyan kutatás eredményeit részletezik, amelyet a Facebook egyik, 2019-ben feloszlatott belső vizsgálati egysége végzett. Ez alapján nyolcból egy felhasználó, körülbelül 360 millió ember durván függővé vált, ami azt jelenti, hogy elhanyagolja élete más, fontosabb feladatait, problémákkal küzd az alvás, a munkavégzés, illetve a gyereknevelés területén.

Hirdetés

Persze a közösségi oldal üzemeltetője annál jobban jár, minél több időt töltenek a felhasználók a site-on, és igyekszik trükkökkel bátorítani őket erre. A regisztráltak egy része viszont képtelen szabályozni a facebookozást, ezért életükre határozottan negatív hatással van az oldal használata. 

A kutatók megállapították, hogy az alváshoz kapcsolódóan három fő probléma merülhet fel: a függők későn fekszenek le, nehezen alszanak el bizonyos, érzelmekre ható posztok miatt, vagy gyakran felriadnak, hogy ellenőrizzék, kaptak-e értesítést. Azt nem tudták egyértelműsíteni, hogy a függők azért alszanak-e rosszul, mert sok időt töltenek a Facebookon, vagy azért Facebookoznak sokat, mert az alvás kapcsán eleve problémáik vannak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.