Hirdetés

A Facebook szerint már nem feltétlenül fake news, hogy a Covid-19 laboratóriumban jöhetett létre



|

A vállalat szóvivője erősítette meg a hírt egy új interjúban.

Hirdetés

A Facebook az elmúlt hónapokban kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a közösségi oldal felületén az emberek ténylegesen elolvassák a híreket, illetve figyeljenek is azok tartalmára. A cég emellett igyekszik szűrni az álhíreket terjesztő oldalakat, valamint törekszik arra, hogy a felhasználók számára megfelelő információ legyen elérhető a koronavírusról, és törli a valótlan tartalmakat.

Ehhez kapcsolódóan a vállalat egyik szóvivőjének nyilatkozata alapján a Facebook nem fogja tovább korlátozni azokat a híreket az oldal felületén, amelyek szerint a Covid-19 mesterségesen, laboratóriumi körülmények között jöhetett létre.

Hirdetés

A cég az álláspontját a Egyesült Államok vonatkozó legújabb nyomozási folyamatai alapján változtatta meg. Joe Biden amerikai elnök legutóbb kiadott hivatalos közleménye alapján ugyanis az Egyesült Államok Hírszerző Közössége két lehetséges elképzelést vizsgál:

egyik szerint a vírus egy ember és egy fertőzött állat érintkezéséből kezdett terjedni, a másik szerint pedig egy laboratóriumi baleset okozhatta a fertőzés terjedését.

A Facebook így az új információk alapján megújította a Covid-19-re és a vakcinára vonatkozó irányvonalait, amelyeket a vállalat kapcsolódó aloldalán lehet olvasni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.