Hirdetés

A Facebook új értesítése figyelmeztet a koronavírusos álhírekre



|

A közösségi oldal törekszik arra, hogy ne alapozzunk valótlan információkat tartalmazó cikkekre.

Hirdetés

A Facebook már egy ideje kifejlesztette és aktiválta is azt az eszközt, amely a felhasználókat figyelmét felhívja a Covid19-cel kapcsolatos álhírekre, viszont a közösségi oldal még inkább arra törekszik, hogy ne tájékozódjunk hiteltelen forrásból a világjárvánnyal kapcsolatban. Ennek érdekében egy új értesítést dolgozott ki a Facebook.

Hirdetés

Mostanáig a figyelmeztető felületen keresztül a WHO hivatalos honlapjára léphettünk a koronavírushoz kötődő információkat keresve, ezentúl viszont már azt is ellenőrizhetjük, hogy az általunk követett portálok milyen bejegyzéseket osztottak meg a témában, amelyeket törölt a Facebook rendszere. A közösségi oldal ugyanis ebben a formában tájékoztatja a felhasználót, hogy a megosztott kép vagy szöveg miért került törlésre, illetve felkínálja a lehetőséget, hogy le is iratkozhassunk az adott weblapról.

Ilyen értesítést viszont csak az fog kapni, akinek a hírfolyamában megjelent valamilyen valótlanságot tartalmazó cikk. Érdemes tehát továbbra is odafigyelni, hogy hiteles forrásból tájékozódjunk, nemcsak a koronavírussal kapcsolatban, hanem egyébként is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.