Hirdetés

A Facebook új okosórát fejleszthet és dobhat piacra hamarosan



|

A Facebook óra elvileg androidos alappal jön, de az sincs kizárva, hogy a közösségi megoldásokra alapozó hardverpaletta idővel saját oprendszert hoz.

Hirdetés

Android alapú okosórát fejleszthetnek a Facebooknál, tudta meg a projektet közelről ismerő személyekre hivatkozva a The Information.

Az ugyan nem derült ki, hogy a szóban forgó hardveren tényleg a Google Wear OS fog-e futni, az viszont elképzelhető, hogy mindeközben a Facebooknál saját operációs rendszert is fejlesztenek, ami más eszközeiken, vagy akár a pletykált okosóra későbbi változatain kaphat majd helyet.

Hirdetés

A szóban forgó eszköz az okosórák szokásos tulajdonságait, üzenetküldést, illetve fitnesz és egészségügyi funkciókat is tudhat, így csatlakozhat a cég egyébként is egyre bővülő hardverpalettájához, például Oculus VR szemüvegjeihez (az Oculust 2014-ben vásárolták fel), vagy Portal nevű videóchat eszközeihez.

Mindemellett a Facebook tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a Ray-Bannel karöltve okosszemüveget készít 2021-re tervezett megjelenéssel, míg ettől függetlenül a kiterjesztett valóság felé is elkezdtek kacsingatni szintén fejlesztés alatt álló, Project Aria nevű AR-szemüveg prototípusukkal.

Nem titok tehát, hogy a közösségi médiás hálózat hardverügyileg is komoly lépéseket tervez tenni: különböző VR- és AR-projektjein több mint 6000 alkalmazott dolgozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.