Hirdetés

A Facebook visszarepít az internetezés hajnalára, a '90-es évekbe



|

Az E.gg azzal a céllal jött létre, hogy megidézzék a világháló kezdeti hangulatát. Hajmeresztő ötletnek tűnik, de működik a dolog.

Hirdetés

A Facebook kísérleti ötletek megvalósítására éltre hívott New Product Experimentation csapata nemrég egy E.gg nevezetű applikáció ötletével állt elő. Hivatalos leírása szerint az új alkalmazás azt a nyers, felfedezni vágyó szellemiséget akarja visszahozni, ami szerves része volt az internet kezdeti időszakának, az 1990-es éveknek. 

Hirdetés

Az illetékesek szerint nagyon nehéz lenne már létező applikációkhoz hasonlítani az E.gg-et, ugyanis szerintük nincs igazából hozzá fogható megoldás jelenleg a piacon. Nem egy új videómegosztóról vagy TikTok riválisról van szó, leginkább egy üres vászonként lehet az egész koncepciót elképzelni. Erre a vászonra pedig különféle médiatartalmakat és feliratokat helyezhetünk el. Képek, gifek és szövegek kavalkádja jön így létre.

Az E.gg-ben elkészített "vásznakat" aztán simán egy url megosztásával mutogatni is tudjuk, nem kell semmiféle regisztráció ahhoz, hogy a pajtások is megnézhessék kreálmányainkat. Ezen felül egyelőre nem teljesen tiszta, hogy a nagy szavakon túl az E.gg mivel is tud valójában többet, mind a közösségi oldalak jelenleg is működő "sztori" opciói, bár kétségtelenül meglehetősen egyszerűnek tűnik a kezelése, villámgyorsan alakíthatóak a vele készített képek, vagyis bocsánat, vásznak. 

A hivatalos oldalon bárki jelentkezhet az E.gg tesztelőjének, talán ők hamarabb birtokában lesznek a teljes igazságnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.