Hirdetés

A Facebookon mostantól tilos a holokauszttagadás



|

Azonnal törlik a holokauszttagadó tartalmakat a Facebookon. Ezzel újabb összeesküvés-elmélettől akarnak megszabadulni a közösségi oldalon.

Hirdetés

A mai napon Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a Facebookon frissítették gyűlöletbeszéddel kapcsolatos irányelveiket, ezzel párhuzamosan pedig tilossá vált a közösségi oldalon a holokauszttagadás, nem lehet megosztani ezzel kapcsolatos tartalmakat. Hangsúlyozta, hogy az antiszemitizmus még mindig hatalmas probléma a világban, ez ellen pedig fel kell lépni, ezért döntöttek ők is a változtatás mellett.

Kiemelte azt a megdöbbentő felmérést is, amely szerint 18 és 39 év közötti amerikaiak közel egynegyede gondolja úgy, hogy a holokauszt csak egy kitaláció. Ilyen eredmények mellett nem csoda, hogy nem akarnak teret engedni az összeesküvés-elméleteknek. A holokauszttagadó bejegyzéseket törlik, posztolójukat pedig kitiltják a Facebookról. A változástól azt is várják, hogy eztán csak hiteles forrásokkal találkoznak azok, akik a témára itt keresnek rá.

Hirdetés

Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke a Facebook döntése kapcsán elmondta, hogy a közösségi oldal így végre kiállt amellett, hogy a holokauszttagadás az antiszemitizmus egy formája, ezáltal pedig gyűlöletbeszéd is. 

2010 óta egyébként a holokauszttagadás bűncselekménynek számít Magyarországon, és akár 3 év szabadságvesztést is kaphat az, aki a törvény szerint nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.