A fejlesztők már megkaphatják az Apple AR/VR headsetjét



|

A cupertinóiak megnyitották az igényléseket a Vision Pro headset fejlesztői készleteire.

Az évek óta keringő pletykákra pontot téve az Apple végül a júniusi WWDC fejlesztői konferencián leplezte le a 3500 dolláros Vision Pro AR/VR headsetet, amely a bemutató alapján inkább a tartalomfogyasztásra, mintsem a kommunikációra lesz kihegyezve, és valamikor a jövő év első hónapjaiban landol a boltok polcain.

A cupertinóiak azonban szeretnék, ha addigra már számos alkalmazás várná a vastag pénztárcájú vásárlókat az eszközt hajtó visionOS-en, ezért nemcsak az iOS-es és iPadOS-es appok portolását tették egyszerűvé, hanem a fejlesztőknek is elkezdik kiosztani a Vision Pro első, speciális példányait.

Hirdetés

Az erről szóló bejelentést maga az Apple ejtette meg a hivatalos weboldalán, amelyből kiderül, hogy akit jogosultnak találnak a Vision Pro developer kitre, az magán az eszközön túl segítséget is kap a gyártó mérnökeitől a kezelőfelület formálásában és a kódot érintő hibakeresésben.

Az almás cég ugyanakkor nem vágja hozzá akárkihez a Vision Pro fejlesztői készletet: az igénylőnek az Apple Developer program tagjának kell lennie, valamint részletes beszámolóval kell szolgálnia a csapata fejlesztői képességeiről és a meglévő alkalmazásairól, elfogadva a programban való részvétel feltételeit is. Egy fejlesztő Twitter-posztjából pedig kiderül, hogy meglehetősen szigorú előírásokról beszélünk.

Használaton kívül például gondosan el kell zárni, vagy folyamatosan szemmel kell tartani a Vision Prót, hogy csak azok férhessenek hozzá, akiknek biztosan van erre jogosultságuk. Az eszköz emellett nem hagyhatja el az igénylésben megadott kiszállítási címet, és ha az igénylő 10 napnál tovább van távol a munkahelyétől, kötelező konzultálnia az Apple-lel a headset biztonságba helyezéséről.

A cupertinóiak emellett úgynevezett Vision Pro fejlesztői laborok létrehozását is bejelentették világszerte 6 nagyvárosban Londontól Münchenen át Tokióig. A fejlesztők itt az Apple által kontrollált környezetben férhetnek hozzá a Vision Próhoz, élesben tesztelve a termékre készített alkalmazásaikat.

Tim Cookék tehát mindent igyekeznek elkövetni, hogy a visionOS alkalmazásboltja ne kongjon az ürességtől a rajt idején, a sorsdöntő viszont az lesz, hogy hosszabb távon is sikerül-e fenntartani a fejlesztők érdeklődését. A Netflix mindenesetre nem bonyolítja túl a dolgot: egy jelentés szerint a piacvezető streaming-szolgáltató egyszerűen csak a meglévő iPades appját portolja át a méregdrága headsetre.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.