Hirdetés

A fiatalok párkapcsolataiban már tabu a jelszóval zárt okoseszköz



|

Nem lehetnek titkok és lehetőleg egymás helyzetéről is tudni akarnak.

Hirdetés

Érdekes információkkal szolgál egy friss kutatás, melyben az okoseszközök hatását vizsgálták a mai fiatalok párkapcsolataiban. - írja a 24.hu. A dr. Zelena András által vezetett kutatás keretében 18 és 23 év közötti személyeket kérdeztek online formában, az eredmények pedig olykor egészen megdöbbentően alakultak.

A megkérdezettek 52 százaléka például elgondolkodna a szakításon, ha a párja nem mondaná el neki az okoseszközeihez a kódjait. Ugyan a kutatás nem reprezentatív, az eredménye alapján elmondható, hogy a mai fiataloknak több mint felének természetes, hogy belenézhetnek a párjuk legintimebb dolgaiba is.

Hirdetés

Talán még érdekesebb, hogy a kutatásban résztvevők 73 százalékának alapelvárása, hogy a párja kapcsolja be az állandó helymeghatározást. Ezzel folyamatosan megfigyelheti a partnerét, annak minden lépéséről tudhat. 

"A fényképeink, screenshot képernyőfotóink, Messenger, Viber, WhatsApp, vagy SMS üzenetváltásaink a legintimebb titkainkba engednek betekintést. Elárulják, hogy hol fizettünk bankkártyával, vagy a napi mozgásunk leírása összhangban van-e az általunk elmondottakkal.

- tette hozzá a kutatást vezető dr. Zelena András.

Végül, de nem utolsósorban a kutatás kérdéseit megválaszolók 67 százaléka azt is bevallotta, hogy már megpróbálta korábban egy direkt erre a célra létrehozott megtévesztő profillal elcsábítani a saját párját. A gyanakvó fiatalok azt feltételezik, hogy így meggyőződhetnek arról, párjuk mennyire hűséges hozzájuk, bár ez így nem feltétlenül a legjobb módszer a bizalom megszilárdítására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.