Hirdetés

A Firefox 70 megmutatja, hogy mennyien akarnak követni



|

A Mozilla böngészőjének új verziója többek között már azt is mutatja, hogy mennyi online követőt blokkolt a magánszféránk védelmében.

Hirdetés

A Mozilla nemrég adta ki a Firefox 70-es verzióját, amelyben akad egy érdekes új funkció. Ez megmutatja a felhasználóknak, hogy mennyi online trackert (követőt) blokkolt a böngésző Enhanced Tracking Protection funkciója. 

Hirdetés

A böngésző jelentése átlátható betekintést vázol fel arról, hogy mennyi oldal próbál információkat begyűjteni a látogatókról. Az Enhanced Tracking Protection júniusban debütált, és alapból be van kapcsolva július óta. Blokkolja a követő sütiket, valamint minden eszközt, ami a rendszerünk erőforrását használná, például kriptopénz bányászatára. 

A Mozilla szerint a Firefox eddig több mint 450 milliárd követési kérelmet blokkolt. Azt pedig a jelentés külön meg is mutatja mindenkinek, hogy mennyi mindentől védte meg. A Firefox Monitorból származó információkkal pedig az is látható, ha a jelszavakat esetleg szivárgás érinti. 

Ezek a funkciók nem újak, de a Mozilla úgy gondolta, ideje ilyen jelentésekkel átláthatóvá tenni, hogy mi mindentől védik meg a felhasználókat. Főleg azért, mert az online követés többségében nem észrevehető dolog. A fejlesztők szerint a tech cégeknek többet kell tenniük, ha az emberek magánszféráját akarják megvédeni, nem lehet a fogyasztók nyakába varrni, hogy döntsék el, egyes cégek gyűjthetik-e az adataikat. 

A frissített Lockwise emellett erősebb jelszavak készítésére is alkalmas lett, illetve fejlődött a tárolás és szinkronizálás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.