Hirdetés

A Firefox azzal kísérletezik, hogyan lehetne reklámokat tenni a kezdőlapodra



|

Rosszul hangzik, de még nem eldöntött, hogy mindenkinek megjelennek-e majd a hirdetések.

Hirdetés

Korábban ebben az évben feltűnt a Mozilla támogatási oldalán egy új lap, melyben a fejlesztők a "sponsored shortcuts-okat", azaz a reklámok megjelenését akarták emészthetően előadni. A bejegyzésben arról írtak, hogy egyelőre csak tesztelik a funkciót, ami a felhasználók mindössze egy kis részének tűnik majd fel a böngészőjében.

A reklámok a kezdőlapon és új lap nyitásakor jelenhetnek meg, a fejlesztők ugyanakkor azt ígérik, hogy csak olyan anyagokat engedélyeznek, amelyek megfelelnek a Firefox adatvédelmi irányelveinek.

A Mozilla a kattintások után kap pénzt, a felhasználóikról pedig anonim információkat gyűjtenek, melyeket később a saját proxy szervereiken továbbítanak a hirdetőknek. A proxy forráskódja elérhető a GitHubon a teljesen transzparens működés érdekében.

Hirdetés

Jó hír, hogy egyelőre úgy tűnik, a Mozilla nem fogja minden áron átütni a feltehetően nem túl népszerű funkciót. A cég folyamatosan figyeli a visszajelzéseket és arra is lehetőséget biztosítanak, hogy bizonyos hirdetéseken túl az egész reklámblokkot kikapcsolják az érintettek.

Jonathan Nightingale, a Mozilla embere így nyilatkozott:

"[A Firefox] ...nem fog egy óriási logótengerré válni, amit a legtöbbet fizetőnek adunk el a felhasználók beleszólása és az érdekeik szem előtt tartása nélkül."

Sok felhasználó adott hangot az elmúlt időszakban a negatív véleményének, így jó eséllyel végül nem fog a bétából kijutni az új reklámfelület, ami egy meglehetősen kétségbeesett próbálkozásnak tűnik arra, hogy a Mozilla valahonnan további bevételeket szerezzen, amire csökkenő piacrésze miatt szüksége lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.