Hirdetés

A Firefox Quantum kétszer gyorsabb, mint a Firefox 52



|

Már tölthető a Firefox 57 bétája, a rendes verzió november 14-én érkezik.

Hirdetés

Közel egy éve, hogy a Mozilla bemutatta a Quantum projektet: a következő-generációs engine segít elvileg jobb teljesítményt nyújtani a modern hardvereken. 

Hirdetés

A Quantum végre készen áll a nyilvános debütálásra. A Firefox böngésző következő főverziója már az új engine-re épít, és a Firefox 57 tulajdonképpen kétszer olyan gyors, mint az egy évvel korábbi Firefox 52. 

A Mozilla éppen ezért a Firefox 57-et már Firefox Quantumnak hívja. A végleges verziót november 14-én kapja meg a nyilvánosság, azonban aki nem bírja kivárni a dátumot, az a bétát vagy a fejlesztői előzetest már most telepítheti. A Firefox Quantum emellett Android és iOS rendszerekre is elérhető bétaként. 

A Firefox Quantum a webes tartalmak rendereléséhez több processzormagot is képes használni, és új CSS engine-t is kapott. Az aktuális lapok pedig prioritást élveznek, vagyis az éppen böngészett tartalmak mindig gyorsabban töltődnek be a háttérben lévőknél. 

A kevesebb RAM-ot használó Firefox Quantum új kezelőfelülete Photon névre hallgat, és automatikusan érzékeli, hogy egeret vagy érintőkijelzőt használunk (ennek megfelelően változnak a menük). A reszponzívabb felület a nagyfelbontású kijelzőkön is jobban mutat, és értelemszerűen a méréseken a jelenlegi Chrome-ot is megelőzi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.