Hirdetés

A Fuchsia nem váltja le az Androidot



|

Maga a Google egyik alelnöke nyugtatott meg mindenkit: az Android nem megy sehová.

Hirdetés

A Google jelenleg is dolgozik az új, nyílt forráskódú Fuchsia operációs rendszerén. Ennek már van rendes kezelőfelülete is, amely okostelefonokon és táblagépeken egyaránt működik. Az Android Linux-alapú kernelével szemben ez a Magenta kernelre épít. 

Hirdetés

Sokan már most arra a következtetésre jutottak, hogy a Fuchsia az Android utódja, amely a közeljövőben debütálna élesben is. 

Dave Burke, aki a Google Android mérnöki részlegéért felelős alelnöke, most tiszta vizet öntött a pohárba: az állítása szerint a Fuchsia egy korai fázisban lévő projekt, ami később átalakul. 

Az elmondása alapján teljesen független az Androidtól, és egy korai stádiumban lévő kísérleti projekt, amely azért is érdekes, mert nyílt forráskódú, és bárki láthatja, véleményezheti. 

Persze nem lehetetlen, hogy idővel a Fuchsia végül mégis az Android babérjaira tör majd, de egyelőre egyetlen Android-rajongónak sincs miért aggódnia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.