Hirdetés

A Galaxy Note 10 mobilok már nem támogatják a Gear VR-t



|

A Samsung Galaxy Note 10 és Galaxy Note 10+ okostelefonok nem kompatibilisek a Gear VR headsettel.

Hirdetés

Egykor még sokan hitték azt, hogy a jövő slágere a virtuális valóság lesz, a PC-s és a mobilos iparágban egyaránt. A Samsung a Gear VR headsetekkel, a Google a Cardboard, majd a Daydream platformokkal próbálkozott. 

Hirdetés

Bár ezeket konkrétan nem vonták ki a forgalomból, a gyakorlatban szépen lassan eltűntek. A legutóbbi Gear VR például már két éves, és bár a Galaxy S10 modelleket még támogatja, a Galaxy Note 10 készülékek már nem használhatóak vele. 

A Samsung hivatalos közleményben erősítette meg mindezt, ugyanakkor azt állítja, elkötelezett a AR és a VR fejlesztése mellett. Azt persze nem tudni, hogy milyen formában számíthatunk újdonságra, de talán választ jelenthet a Galaxy Note 10+ hátlapjára szerelt kamerarendszer, amely AR-funkciókat is biztosít. A ToF szenzor valós idejű méréseket tud végezni, így kiaknázhatják a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségeket. 

A Samsungnak egyébként van egy kevert valóságra építő headsete is, amihez már nem kell külön mobil - vagyis a VR szerelmeseinek elvileg nem hiányzik majd annyira a Gear VR. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.