Hirdetés

A Galaxy Note 20 Ultra lealázta az iPhone 11 Pro Max-et a törésteszten



|

Igazi sokkterápiának vetették alá a Samsung és az Apple aktuális csúcsmobilját, ahol a Galaxy Note 20 Ultra majdnem szó szerint szétzúzta ellenfelét.

Hirdetés

Ha valaki egy sok százezer forintos, prémium kategóriás telefont vásárol, értelemszerűen azt várja el tőle, hogy legalábbis valamilyen szinten képes legyen ellenállni a különféle fizikai megpróbáltatásoknak és baleseteknek. Hiszen nem azért fizetünk ki egy kisebb vagyont, hogy utána egy másodperc alatt az egésznek búcsút inthessünk és úgy sirathassuk a készüléket, mint ahogy Gollam szipogott fájdalmas "dráááágaszáááág" kiáltások közepette a Gyűrű elvesztésekor.

Hirdetés

Mondjuk valahol csókoltatjuk azokat a sajtótermékeket, amelyeknek belefér anyagilag az, hogy beszerezzenek csúcsmobilokat csak azért, hogy utána szanaszét törjék őket a tájékoztatás szent nevében - ha mi ilyesmit csinálnánk a teszttermékekkel, a gyártók magyar képviseletei onnantól egy használt zsebkendőt sem adnának nekünk kölcsön. De a lényeg, hogy a PhoneBuff kifejezetten töréstesztre eresztette össze a Samsung és az Apple jelenlegi legjobb készülékeit.

A Note 20 Ultra eredményeire már csak azért is kíváncsiak voltunk, mert itt debütált a korábban használt Corning Gorilla Glass 6 helyett a megerősített Gorilla Glass Victus, amely az előző generáció 1,6 méteres magassága helyett 2 méterről leejtett mobiloknál is azt állítja, hogy a kijelző túléli a kezelést. Nézzük!

Ahogy látható, nem is a "pofáraejtés" bizonyult a legdurvább próbatételnek, hanem az, amikor a telefonokat a hátlapjukra csattantották. Itt a Note 20 Ultra is óvatosan berepedezett az egyik sarkán, de az iPhione 11 Pro Max hátsó felülete konkrétan ripityára tört. Ehhez képest a sarokra ejtésnél csak apró lepattogzásokat lehetett tapasztalni.

A kijelzőre ejtésnél aztán gyorsan láthatóvá vált a két mobil borítása közötti különbség. Az iPhone már első puffanás után majdnem saroktól sarokig repedt panelt produkált, míg a Samsung mobilon egy karcolást sem lehetett látni. A bónusz körökben 10 további hátlapra ejtés következett másfél méterről: míg az iPhone hátlapja szó szerint elkezdett leválni és többek között a kamerák is működésképtelenné váltak, a Note 20 Ultra esetében még a legvégén sem lehetett törést felfedezni, csupán a fénybe fordítva lehetett észrevenni apróbb karcokat - a készülék pedig kamerástól, kijelző alá rejtett ujjlenyomat-olvasóstól teljesen működőképes maradt.

Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy innentől tessék nyugodtan kidobóst játszani a vagyonokért beszerzett Samsung csúcskészülékekkel, de az azért látszik, hogy a dél-koreai gyártó ezúttal jóval nagyobb hangsúlyt helyezett a biztonságra. Nemsokára viszont érkeznek az iPhone 12 sorozat tagjai, szóval minden bizonnyal utána találkozhatunk egy frissített teszttel is.

Frissítés: Érdemes ránézni két másik videóra is, amibe időközben belefutottunk. Itt eléggé pórul járt mindkét mobil.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.