Hirdetés

A Galaxy S8 várja, hogy hazavidd



|

Mégsem lesz hiány: a Samsung kétszer akkora készlettel várja a startot, mint a Galaxy S7-nél.

Hirdetés

Még a Galaxy S8 bemutatójának a napján is arról szóltak a hírek, hogy a Snapdragon 835 és az Exynos 8895 készletproblémái miatt a Samsungnak nem lesz elég Galaxy S8 és Galaxy S8+ okostelefonja, ezért eleinte nehéz lesz új Samsung zászlóshajóhoz jutni. Koh Dong-jin, a Samsung Mobile első embere azonban arról beszélt, hogy nagyon nagy készletekkel várják az első rohamot. 

Hirdetés

A Samsung valójában kétszer akkora készlettel várja a startot, mint a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge modelleknél. A dél-koreai gyártó szerint nem lesz késlekedés a készletek miatt. 

Az első hullámban nagyjából 20 millió készülékről lehet szó, a piaci elemzők pedig 46 milliós eladásra számítanak. Egyesek (és a Samsung is) ennél azért merészebbek, és 60 milliós számot emlegetnek. 

Park Kang-ho, egy dél-koreai elemző szerint a Samsung és az Apple már most megnyerte az idei év prémium piacát. A később érkező androidos gyártók újdonságai ezzel halálra vannak ítélve. Ezek a cégek kénytelenek voltak várni a Snapdragon 835-ös lapkára, amelyből eleinte kizárólag a Samsungnak adott a Qualcomm. 

A Qualcomm nagyon szorult helyzetbe hozta az ügyfeleit az idei évben ezzel a lépéssel. Az összképet tovább rontja, hogy míg az Intelnek ott az AMD, addig a Qualcomm számára nincs ellenfél - egyedül Kínában mennek a MediaTek olcsó lapkakészletei. 

Az HTC és a Sony így még nagyobb lemaradásba és hátrányba került, és az LG sincs jó helyzetben. Az LG viszont azzal próbált visszavágni, hogy az igazából még mindig bőven korszerű és elegendő Snapdragon 821-gyel idő előtt mutatta be a G6-ot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.