Hirdetés

A Galaxy S9-cel jöhet a Snapdragon 845



|

A Samsung és a Qualcomm állítólag már dolgoznak a következőgenerációs SoC-n.

Hirdetés

Alig, hogy megérkezett a Galaxy S8 és a Galaxy S8+, a Samsung és a Qualcomm a jelentések szerint máris dolgozik a következő-generációs lapkakészleten, ami majd a jövő évi Galaxy S9-be kerül. 

Hirdetés

Nehéz lenne megtippelni, hogy mire lesz képes a Snapdragon 845, de figyelembe véve, hogy a Snapdragon 835 és az Exynos 8895 jelenleg a lehető leggyorsabbak, valószínűleg sokat tud majd. 

A Samsung és a TSMC jelenleg egyaránt esélyes az új SoC gyártására, mindkettő tesztelte már a 7 nm-es gyártósorokat. Éppen ezért nem lehetetlen, hogy a Snapdragon 845 is 7 nm-es chip lesz. A Samsung LSI divíziója nemrég azt hangoztatta, hogy a 7 nm-es lapkák sorozatgyártását várhatóan 2018 elején kezdi el. 

Bár elsőre korainak tűnhet a fejlesztés kezdete, az ágazatban ez teljesen megszokott. Ráadásul a Qualcommnak némi lemaradása is van a Samsunghoz képest, ugyanis az Exynos lapkával szerelt okostelefonok a tesztek alapján valamivel hosszabb üzemidőre képesek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.