Hirdetés

A gamereket célozza az új, Discordon terjedő adathalász csalás



|

Maradjatok távol azoktól az ajánlatoktól, amik túl jól hangzanak ahhoz, hogy igazak legyenek.

Hirdetés

Az internet sosem volt biztonságos hely, az adatainkra pályázó csalók pedig egyre kreatívabb módszerekkel próbálják kiszedni belőlünk az értékes e-mail címeinket és jelszavainkat. Ezekkel később a profiljainkat megpróbálhatják feltörni, ha pedig ez nem sikerül, még mindig hozzácsaphatják valamilyen illegális adatbázishoz, hogy aztán súlyos pénzekért értékesítsék azt a dark weben.

Egyre fontosabb, hogy az ember résen legyen, miközben az interneten böngészik, még akkor is, ha épp csak a Discordon kapott privát üzeneteit nézi át.

Hirdetés

A Malwarebytes kutatói lettek figyelmesek a Discordon terjedő adathalász csalásra, amely egy jól hangzó ajánlattal próbálja kicsalni a hiszékeny felhasználók steames bejelentkezési adatait. Az üzenetben a következőt írják:

"Nézd, itt egy hónap Discord Nitrót kaphatsz, csak be kell jelentkezned a Steam profiloddal,"

A Discord Nitro a platform előfizetése, amivel az általunk használt szervereknek tudunk plusz képességeket adni és a saját profilunkat is látványosabbá tehetjük. Ugyan olykor tényleg vannak akciók, amik keretein belül szert tehetünk ingyenes kódokra, ez sajnos nem abból a fajtából származik.

Az üzenetben található link egy kamu Steam bejelentkező felületre vezet, ami persze kísértetiesen hasonlít az igazira. Ide a gyanútlan felhasználók szépen bepötyögik az adataikat és ha nincs kétfaktoros hitelesítéssel is védve a profiljuk, azt már át is nyújtották a rosszindulatú támadóknak.

A kiberbiztonsággal foglalkozó szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy ezekben az üzenetekben már a link is az igazi "steamcommunity.com-ot" mutatja, szóval extra figyelmesnek kell lennünk a részletekre és mint a való életben, idegenektől ne fogadjunk el cukorkát

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.