Hirdetés

A GeForce MX350-et szorongatja az Intel integrált Xe grafikája



|

A középkategóriás Core i7-1165G7 processzorba integrált GPU a jelek szerint felveszi a harcot az AMD és az NVIDIA megoldásaival.

Hirdetés

Előkerültek a középkategóriába várható Intel Core i7-1165G7 processzor szintetikus mérési eredményei, amelyek alapján az integrált Xe GPU-ja nagyjából 17 százalékkal veri az NVIDIA GeForce MX350-et. Mivel ez utóbbinak 2 GB VRAM-ja is van, ezért ez elég szép teljesítmény, főleg, hogy mindkettőt 25 wattos TDP jellemzi. Az Intel iGPU-ját egy 4-magos, 8-szálas CPU-hoz rögzítették. Egyesek szerint ugyanakkor az AMD a Ryzen 4000-es APU-kkal kivégezte a GeForce MX350-et, hiszen a Ryzen 4000 APU-k jobb grafikus teljesítményt nyújtanak, ugyanolyan ár és jobb processzorteljesítmény mellett. 

Hirdetés

Papíron az AMD-vel szemben is nyerhet az Intel, ugyanis 384-512 shader helyett maximum 768-at használhat egy Xe GPU. Erre utalnak az eddigi OpenCL-mérések is. 

A szakértők arra figyelmeztetnek viszont, hogy a múltban is történt már olyan, hogy az egyik hardver vezetett ezekben a kategóriákban, de a gyakorlati teszteken végül az ellenfél megoldása győzött. Az kétségtelen, hogy az Intel Xe GPU-k versenyképesek lesznek, azt viszont még korai megmondani, hogy melyik fél lesz a legjobb. És az is sokan számít, hogy a Willow Cove feleannyi maggal legyőzheti-e a Zen 2-es chipeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.