Hirdetés

A Gigabyte megint zsarolók áldozata lett



|

Vajon ezúttal fizetni fog a tajvani vállalat?

Hirdetés

A nyáron zsarolóvírussal támadták meg a különböző hardvereket és perifériákat gyártó Gigabyte-ot, és mivel a vállalat nem fizetett a hackereknek, történtek is bizonyos kellemetlenségek.

A Dark és a Deep Weben történő, veszélyes tevékenységek monitorozásával foglalkozó DarkTracer szerint nemrég egy újabb csapat vette célba a gyártót, és a jelek szerint sikerült is megkaparintaniuk számos értékes adatot.

Hirdetés

Feltűnt ugyanis a Gigabyte neve az AvosLocker csapatának áldozatai között, és bizonyítékként a hackerek be is mutatták a zsákmány egy részét. A PrivacySharks beszámolója alapján rengeteg érzékeny infót tartalmaz a minta, így megtalálhatóak benne felhasználónevek, jelszavak, illetve még bankkártya-adatok is. Ezeken felül még a Gigabyte és más vállalatok, például a Kingston vagy az Amazon közötti üzletelésekhez kapcsolódó dokumentumok is rossz kezekbe kerültek.

Ha valóban az AvosLocker birtokába jutottak ezek az anyagok, akkor a tajvani vállalatnak érdemes lehet alaposan meggondolnia, hogy fizet-e, ugyanis az a hír járja, hogy a hackercsapat nem szimplán megosztja ingyenesen az áldozatoktól megszerezett adatokat, hanem árverésre bocsátja azokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.