Hirdetés

A Gladiátor rendezője vette kezelésbe a Samsung Galaxy S23 kameráját



|

Ridley Scott filmet forgatott a Samsung legújabb zászlóshajójával.

Hirdetés

Sir Ridley Scott olyan remek filmeket adott a világnak, mint A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász vagy a Gladiátor, de a reklámszakmában is letette a névjegyét, hiszen a karrierje során számos cégnek forgatott, ő jegyzi például az első Machintosh legendás szpotját, az azonos című Orwell-mű ihlette 1984-et is.

Valószínűleg  az utóbbi az oka annak, hogy a nagy Apple-rivális Samsung most éppen őt kérte fel, hogy mutassa meg a világnak a nemrég leleplezett Galaxy S23 Ultra kamerás képességeit, a mester pedig természetesen nem riadt vissza a kihívástól.

Hirdetés

Az eredmény a Behold (Íme) című rövidfilm lett, amely egy fiatal srác menekülését követi végig, nyomasztóbbnál nyomasztóbb helyszíneken át egészen a gyönyörűen megkomponált, reménykeltő záró képsorokig. A témaválasztás persze nem véletlen, itt most azt kell néznünk, hogy az S23 Ultra 200 megapixeles kamerája milyen jól teljesít gyenge fényviszonyok között.

A felvételeken ugyan még Ridley Scott közreműködése és az erőteljes color grading ellenére is érezni, hogy nem egy profi kamerával készültek, de ettől függetlenül lenyűgöző, hogy mekkora utat tett meg a mobilos filmezés, újabb és újabb korlátokat bontva le maga előtt. Elég csak visszatekinteni erre a dél-koreai rövidfilmre, amit 12 éve egy iPhone 4-gyel forgattak, ég és föld a különbség.  

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.