Hirdetés

A Google a döcögős kezdés után rászabadítja a világra a saját chatbotját



|

Készen áll a ChatGPT és a Bing riválisának szánt Bard arra, hogy találkozzon a közönséggel.

Hirdetés

Az idei évben, a szemünk láttára kibontakozó chatbot-háborút eddig kiütéssel nyerte az OpenAI által fejlesztett ChatGPT, különösen, amióta a Google saját fejlesztése, a Bard csúnyán leszerepelt a hivatalos bemutató során. A bukta eredményeként a Google anyacégének, az Alphabetnek nem kevesebb mint százmilliárd dollárral csökkent az értéke, de természetesen arról szó sincs, hogy visszavonulót fújtak volna, épp ellenkezőleg. A Fast Company számolt be róla, hogy a mai nappal a Google végre elkezdte kiküldeni a meghívókat annak a több tízezer felhasználónak, akik korábban regisztráltak a Bard várólistájára.

A keresőcég szerint a felhasználók asztali gépen, és okostelefonos applikáció formájában használhatják majd a Bard funkcióit, amelytől többek között tanácsokat kérhetnek (például, hogy hogyan tartsák életben a szobanövényeiket), a keresőfunkcióval kiegészítve akár összetettebb kérdésekre is választ kaphatnak, de akár levelek, vagy más dokumentumok piszkozatát is megírathatják a mesterséges intelligenciával.

Hirdetés

A Google múlt héten jelentette be, hogy a Bard különféle generatív funkciói megjelennek majd a Google Workspace alkalmazásaiban, így a Dokumentumokban, Táblázatokban, de akár a Google Naptárban is. A Bard fejlesztése során sokat tanultak a Google alkalmazottaitól, akik egy ideje már belső körben használhatták a mesterséges intelligencia különféle funkcióit.

A cég - feltehetően a bemutatón elkövetett bakik miatt - igyekszik hangsúlyozni, hogy a Bard még bőven fejlesztés alatt áll, ezért leginkább kísérleti projektként hivatkoznak rá. Emiatt az utasítások beírására szolgáló szövegbeviteli mező alatt figyelmeztetést is közzétesznek, amelyben jelzik, hogy a Bard eredményei nem feltétlenül tükrözik a Google álláspontját. A jogi problémák elkerülése miatt azt is tiltják, hogy a mesterséges intelligencia számítógépes kódokat generáljon, noha az elképzelések szerint ezt a funkciót a jövőben szeretnék majd elérhetővé tenni a felhasználók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.