Hirdetés

A Google a TikTok- és Instagram-videók integrációján dolgozik



|

A cég célja, hogy keresési eredményként felugorjanak a közösségi oldalak rövid videói, így az embereknek nem kell külsős oldalakon kutakodniuk.

Hirdetés

Aki követi a közösségi-média fejlődését, az felfigyelhetett rá, hogy az elmúlt években a hagyományos posztok helyett inkább a rövid videók felé orientálódott a közönség, aminek legnagyobb haszonélvezője egyértelműen az Instagram és a TikTok. A Google most megpróbálja meglovagolni ezt a trendet, így hamarosan a keresések között is feltűnhetnek a kiemelt kurta videók.

Hirdetés

A keresőóriás jelenleg azon dolgozik, hogy a mobilos Google alkalmazáson belül jelenjen meg egy sáv a  találatok között, rajta a kereséshez kapcsolódó Instagram és TikTok tartalmakkal. Ez a funkció nem azonos a Google Stories-zal, ugyanis ott a cég kiemelt partnerkiadóinak tartalmait találhattuk meg, amilyen a Forbes, az USA Today vagy a Vice.

A videós sávval a Google célja most az, hogy az emberek ne külsős alkalmazásokat használjanak, ha rövid videókra akarnak rákeresni, hanem az övét. Ennek megfelelően, ha a videós sávban rákattintunk valamilyen TikTok tartalomra, akkor az a böngészőben nyílik meg, nem pedig az alkalmazásban.

A cég a TechChrunchnak azt nyilatkozta, hogy egyelőre csak tesztüzemben működik a funkció, így ne lepődjetek meg, ha nem dobja fel minden keresés alkalmával a Google a keresősávot. Ha azonban beválik, akkor valószínűleg kénytelenek leszünk hozzászokni, hogy a rövid videók is felugranak majd a böngészéskor - kivéve persze, ha az Instagram vagy a TikTok úgy dönt, hogy nem engedélyezi a Google-nek a kiemelést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.