Hirdetés

A Google-alkalmazottak belefülelhetnek abba, mit mondunk az Asszisztensnek



|

Belga források szerint a beszélgetéseket nem elég, hogy rögzíti a Google Assistant, de még el is küldi alvállalkozóknak.

Hirdetés

Nem elég, hogy manapság már az okostelefon, a biztonsági kamera és az okoshangszóró is utánunk kémkedik, a legutóbbi jelentések szerint még a külsős alvállalkozók is lehallgatnak minket, konkrétan azokat a beszélgetéseket, amelyeket a Google Assistant rögzít. 

Hirdetés

A belga VRT News állítása szerint a Google Home hangszórók nemes egyszerűséggel felveszik a beszélgetéseinket, majd az audioklipeket elküldik alvállalkozóknak, akik legépelik a szöveget azért, hogy fejlesszék a Google beszédfelismerését. 

Egy belsős segítségével bele is hallgattak néhány felvételbe, és sok holland és belga ember lakcímét is hamar megtudták. Az alvállalkozók szinte mindent megtudnak: személyes infókat, hálószobai beszélgetéseket, egyéb intim részleteket. Rengeteg férfit hallott a VRT például, ahogy "felnőtt tartalmakat" keres, vitatkozik a feleségével, sőt, vészhelyzetekről is hallani. A dolog nem elszigetelt, a világ minden részéről mutatott a belsős forrás ilyen felvételeket. Ráadásul a rögzítés a Hey Google kimondása nélkül is megy, tehát a Google mindig hallgatózik.  

A Google azzal védekezett, hogy csak a klipek 0,2 százalékát gépelik le, hivatalosan azonban nyomozást indított az óriás. Sokan bánják, hogy a nagy asszisztensek még nem tudnak magyarul, de miután az Alexát követően a Google Assistant is súlyos botrányba keveredett, talán nem is olyan rettenetes, hogy a magyar otthonokban még nem mindenre a Google asszisztense válaszol. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.