Hirdetés

A Google anyavállalatának internete kábel nélkül is elképesztő sebességgel szállítja az adatokat



|

Vannak olyan helyek a világon, ahová szinte képtelenség eljuttatni az optikai kábelt. Ez a jövőben nem lesz gátja a gyors internetnek.

Hirdetés

Bár azok közé az országok közé tartozunk, ahol az átlagnál jobb a mobilinternet lefedettség, az otthoni szolgáltatásokkal még bőven akad probléma. Főleg vidéken fordul elő, hogy nincs behúzva a kábeles internet, a vezeték nélküli megoldások pedig néha olyan megbízhatatlanok, hogy a legkisebb felhő is betesz nekik.

Hirdetés

Az Alphabet égisze alatt működő Project Taara pont azzal a céllal jött létre, hogy gyors, elérhető és megbízható internetet juttasson az elszigetelt helyekre. A technológiát jelenleg két afrikai város, Kinshasa és Brazzaville között tesztelik, amelyek bár csak 5 km-re fekszenek egymástól, elválasztja őket a világ egyik legdurvább sodrású folyója, a Kongó, így a szélessávú internet csak ezt megkerülve, 400 km-es úton jut el Kinshasába.

A Project Taara a gyakorlatban egy vezeték nélküli optikai megoldás, ahol a két szenzor egy fénynyaláb segítségével kommunikál egymással. Természetesen ezek is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, de a telepítésük óta eltelt 3 hétben 99,9%-os elérhetőséggel üzemeltek, és közel 700 TB adatot közvetítettek. A projektet vezető Baris Erkmen egy hivatalos blogbejegyzésben mesélt a technológiáról, ami alapjaiban változtathatja meg, hogy a világ egyes pontjain hogyan férnek hozzá az internethez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.