Hirdetés

A Google beleszól a szenzorsávok használatába



|

Maximum két szenzorsáv lóghat be az androidos készülékek képernyőjébe, és csak a rövidebb oldalakon.

Hirdetés

A Google a héten tette közzé azokat a szabályokat, amelyeket minden okostelefon-gyártónak követnie kell, ha szenzorsávot akar elhelyezni az androidos készüléke előlapján. 

Hirdetés

A Google leszögezte, hogy a szenzorsávok nem befolyásolhatják hátrányosan az appok működését. Álló módban az állapotsávnak legalább a kivágás magasságáig kell elérni, fekvő módban a kivágott területet pedig el kell dobozolni. 

Ennél is fontosabb, hogy az androidos eszközökön legfeljebb két kivágás (szenzorsáv) lehet, és ezeket kizárólag a rövidebb oldalakon szabad elhelyezni. Vagyis álló módban felül és alul. Amennyiben ezeket az alapszabályokat követik a gyártók, akkor bármit csinálhatnak a képernyőbe lógó szenzorsávokkal. 

Az óriás hozzátette azt is, hogy az aktuális Androidban fekvő módban a kivágásokra is ki lehet terjeszteni a teljes képernyős nézetet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.