Hirdetés

Az új Chrome kíméletlenül blokkolja az átverős hirdetéseket



|

Még mindig tele van az internet olyan reklámokkal és átverésekkel, amelyek ártalmatlan tartalomnak álcázzák magukat. Az új Chrome frissítés ezek ellen hirdet harcot.

Hirdetés

A Google már az idei év legelején bejelentette, hogy böngészőjének fejlesztése során különös figyelmet fordít azokra a tartalmakra, amelyek a felhasználókat megtévesztve próbálják kattintásra serkenteni, hogy aztán olyan helyekre vigyék őket, amire talán sose akartak menni. Néha még profi netezők is beleszaladnak hasonlókba, hát még azok, akik első látásra, gondolkodás nélkül lekattintanak bármit. Szóval a böngésző friss változata mindenki számára hasznos lesz.

Valószínűleg életében legalább egyszer mindenki járt már olyan weboldalon, ahol mondjuk egy fájl letöltésére mutató link várta... meg egy csomó olyan egyéb gomb, amire szintén a download now feliratot vésték, néha akár jóval feltűnőbben, mint a valóban keresett letöltő hivatkozás. És persze ezek a gombok egyáltalán nem a kért tartalomra mutattak, hanem "csodálatos fogyasztótablettára", potencianövelőre, vagy ki tudja, még mire. Hasonló csalásokkal és átverésekkel tele van az internet, és még a legtapasztaltabbak is beleesnek néha abba a csapdába, hogy odafigyelés nélkül rákattantanak ezekre.

Hirdetés

A ma kiadott 71-es verziószámú Chrome böngésző mostantól automatikusan blokkol minden ilyen hirdetést (bár persze lehet, hogy még átcsúszik néhány átverős megoldás a szűrőn, de a Google folyamatos finomítást ígér). Persze minden weboldal-üzemeltetőnek megadják a lehetőséget arra, hogy bizonyítsák, ha a megjelölt tartalmak mégsem átverősek, vagy változtassanak a gyakorlatukon, erre 30 napot ad a Google azután, hogy egy automatizált üzenetet küld az oldalak gazdáinak.

Van még egy átverős tartalomtípus, amit szintén szűr az új Chrome: amikor egy weboldalon úgy lehet megvásárolni valamit, vagy előfizetni, hogy az olvasható és érthető információk alatt rejtett, kisbetűs kiegészítések is találhatók (például olyasmi, hogy az egyszeri fizetés havonta automatikusan megújul, vagy egy előfizetésnél csak az első havi kedvezményes, a többi már emelt árat von le a számláról), a felhasználó jól látható figyelmeztetést kap arról, hogy figyeljen oda, mielőtt fizet. Ilyenkor szintén figyelmeztető levelet kapnak a weboldalak működtetői a Google-től.

A PC-ken használt Chrome mától már frissíthető (vagy automatikusan frissül), a mobilos változat pedig néhány héten belül érkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.