Hirdetés

A Google Chrome következő frissítése komoly terhet vehet le laptopunk akksijáról



|

Egy kísérleti funkciónak hála akár két órával is tovább bírhatja a gépben lévő akkumulátor.

Hirdetés

Sokféle böngészőt tölthetünk le gépünkre, de kétség sem fér hozzá, hogy kategóriájának egyik legnépszerűbb szoftvere a Google Chrome, amit nemcsak egyszerű, de igencsak kényelmes is használni. Persze azért vannak hátrányai is a programnak, például az, hogy az újabb fülek megnyitásával igencsak sok erőforrást emészt fel.

Hirdetés

Ha esetleg akkumulátorról használjuk laptopunkat, akkor a fenti jelenség kifejezetten problémás lehet, de most úgy tűnik, igyekszik javítani a helyzeten a Google. A Chrome 86-os verziójában ugyanis van egy olyan kísérleti funkció, ami leállítja a háttérben lévő füleken futó, gyakorlatilag szükségtelen JavaScript időzítőket és trackereket. Bizonyos esetekben ez határozottan nagy segítséget nyújthat, ugyanis a vállalat tesztje során a funkció állítólag 2 órával meghosszabbította az akkumulátor üzemidejét, miközben 36 fül futott a háttérben, az előtérben pedig egy, ami üres volt.

Ugyanilyen körülmények között, ám egy YouTube-videó futtatásakor már nem volt ilyen látványos a különbség, mivel csak 36 percet spóroltak, de néha azért ennyi plusz idő is sokat számíthat. Fontos megemlíteni, hogy ez az egész egyelőre kísérleti jelleggel üzemel, így simán elképzelhető, hogy a frissítés megérkezésekor még nem lesz benne az új verzióban.

Ti örülnétek, ha egyszer tényleg bekerülne egy ilyen megoldás a Chrome-ba?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.