Hirdetés

A Google egyik remek kamerafunkcióját másolná le a Xiaomi



|

A Google úgynevezett Top Shot funkcióját hozná el a Xiaomi, AI Shutter néven.

Hirdetés

A mobilfotózás terén sok gyártó igyekszik látványos dolgokkal újítani, de a Google algoritmikus megközelítését és mesterséges intelligenciáját évek óta senki nem tudja legyőzni. Számításalapú fotózásban a Google az úr, és nem csak képminőségben, funkciók terén is az élen jár a szakemberek szerint. A Xiaomi az utóbbi években fotózásban is igyekszik erősíteni, és a jelentések szerint a Google egyik legjobb funkcióját is átemelné a saját készülékeire. 

Hirdetés

Az XDA Developers felfedezése alapján a MIUI Camera app legutóbbi bétája már utalásokat tartalmaz egy úgynevezett AI Shutter nevű funkcióra, amelynek a leírása tökéletesen passzol a Google jelenlegi Top Shot funkciójára. 

Vagyis a funkció automatikusan kiválasztja a kioldógomb lenyomása után készített sorozatfelvételekből a legjobb képet. A felhasználóknak elég nyomva tartani a kioldót, a készülék sorozatfelvételt lő, a mesterséges intelligencia pedig kiemeli a legjobb fotót. Alapvetően a gépi tanulást vetnék be a normál sorozatfelvételhez. Garancia persze még nincs rá, hogy jön az új funkció, és azt sem tudni, mely készülékek kaphatnák meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.