Hirdetés

A Google elárulta, hogy miért Trump jelenik meg, ha valaki az idióta szóra keres



|

A Google ügyvezetője maga magyarázta el az Egyesült Államok Kongresszusának, hogy miért Trump fotói ugranak fel a keresőben, ha valaki az idiot (idióta) szóra keres rá.

Hirdetés

Talán többen emlékeznek még rá, hogy augusztusban Donald Trump amerikai elnök azt állította, hogy a Google manipulálja a keresőmotorját, hogy negatív híreket jelenítsen meg az elsők között, amikor valaki az elnökre keres. A Google tagadta a vádakat, azonban a Google-kereső szabályozása azóta is top téma egyes körökben. Sundar Pichai, a Google ügyvezetője most pedig az Egyesült Államok Kongresszusának volt kénytelen magyarázkodni. 

Hirdetés

A meghallgatások során Lamar Smith azt állította, hogy komoly bizonyítéka van arra vonatkozóan, hogy a Google keresési találatai elfogultak egyes politikai oldal iránt. Itt Robert Epstein tanulmányára gondolt, ami nem tudományos, és a PJ Media közölte. 

Később Zoe Lofgren bizonyítani is próbálta a Google politikai elfogultságát, amikor rákérdezett: miért Donald Trump fotói jelennek meg a képkeresőben, ha valaki rákeres az idiot (idióta) szóra? Hogyan történhet ez meg? 

A Google ügyvezetője válaszában elmagyarázta, hogyan működik a Google kereső, hogyan kapcsolja össze a keresési kifejezést a rendszer több milliárd weboldallal, amit a Google eltárol. A találatokat többek között fontosság, frissesség, népszerűség és mások használati szokásai alapján rangsorolják. Mindez skálázva, nagy méretekben zajlik, manuálisan egyetlen egy keresési találatnál sem avatkoznak be. 

Jelen esetben azért van tele minden Trump képével (a magyar idióta szóra is akad róla találat), mert a Trump-kritikusok jól értenek a keresőoptimalizáláshoz, és ennek hála a rendszer előnyben részesíti Donald Trump fotóit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.